Siirry pääsisältöön

MAAMERKKIAsiasanoja: globaali, Global Information Age, informaatioaikakausi, Oxford University Press


Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijaryhmän Suomessa julkisuutta saanut tutkimus on ilmestynyt Oxford University Press’in (2014) kustantamana laitoksena.

"This book stands out as one of the most provocative insights into the impact of the Global Information Age on all dimensions of the human experience. ... This book is a landmark in the area of human sciences." Bloggaajan suomennos: ‘Tämä kirja erottuu yhtenä provokatiivisimmista kiteytyksistä siitä miten globaali informaatioaikakausi vaikuttaa inhimillisen kokemuksen jokaisella alueella… Tämä kirja on maamerkki ihmistieteiden alalla.’ (Fernando Henrique Cardoso) ym. arvioita, jotka poikkeavat maamme pintajulkisuudessa olleista, kyseisten tutkijoiden kyvyt ja ammattitaidon kyseenalaistavista suomalaisnäkemyksistä.

Olen itse aina arvostanut Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijanotetta laajoja näköaloja avaavissa ja käänteentekevissä tutkimustehtävissä, jotka ovat tuottaneet ja edelleen synnyttävät ainoalaatuista ja tieteellisesti arvokasta aineistoa ihmistieteellisten tutkimusalojen käyttöön sekä yhteiskuntien kehitystä arvioiville tahoille. Nämä tahot ovat niin yhteiskunnallisista kuin talouselämän päättäjistä koostunut joukko, jonka asiana on nähdä pitemmälle kuin muut ja olla valmistautunut informaatioyhteiskunnan muutospaineisiin ja digitaalisen maailman tekijöihin.

Linkki Oxford University Press’in sivustolla tämän ”Himanen – Castell’s -teoksena” tunnetun tutkimuksen esittelyyn  http://pekkahimanen.org/content/oup-book.html

Tutkimuksen on laatinut tutkijaryhmä viideltä mantereelta:
Manuel Castells (co-director and editor)
Pekka Himanen (co-director and editor)
AnnaLee Saxenian
You-tien Hsing
Nico Cloete
Alison Gillwald
Isidora Chacon
Fernando Calderon


Tutkimusryhmän jäsenten tiedot löytyvät Oxford University Press’in yllä viitatulta sivustolta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…