lauantai 13. joulukuuta 2014

MAAMERKKIAsiasanoja: globaali, Global Information Age, informaatioaikakausi, Oxford University Press


Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijaryhmän Suomessa julkisuutta saanut tutkimus on ilmestynyt Oxford University Press’in (2014) kustantamana laitoksena.

"This book stands out as one of the most provocative insights into the impact of the Global Information Age on all dimensions of the human experience. ... This book is a landmark in the area of human sciences." Bloggaajan suomennos: ‘Tämä kirja erottuu yhtenä provokatiivisimmista kiteytyksistä siitä miten globaali informaatioaikakausi vaikuttaa inhimillisen kokemuksen jokaisella alueella… Tämä kirja on maamerkki ihmistieteiden alalla.’ (Fernando Henrique Cardoso) ym. arvioita, jotka poikkeavat maamme pintajulkisuudessa olleista, kyseisten tutkijoiden kyvyt ja ammattitaidon kyseenalaistavista suomalaisnäkemyksistä.

Olen itse aina arvostanut Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijanotetta laajoja näköaloja avaavissa ja käänteentekevissä tutkimustehtävissä, jotka ovat tuottaneet ja edelleen synnyttävät ainoalaatuista ja tieteellisesti arvokasta aineistoa ihmistieteellisten tutkimusalojen käyttöön sekä yhteiskuntien kehitystä arvioiville tahoille. Nämä tahot ovat niin yhteiskunnallisista kuin talouselämän päättäjistä koostunut joukko, jonka asiana on nähdä pitemmälle kuin muut ja olla valmistautunut informaatioyhteiskunnan muutospaineisiin ja digitaalisen maailman tekijöihin.

Linkki Oxford University Press’in sivustolla tämän ”Himanen – Castell’s -teoksena” tunnetun tutkimuksen esittelyyn  http://pekkahimanen.org/content/oup-book.html

Tutkimuksen on laatinut tutkijaryhmä viideltä mantereelta:
Manuel Castells (co-director and editor)
Pekka Himanen (co-director and editor)
AnnaLee Saxenian
You-tien Hsing
Nico Cloete
Alison Gillwald
Isidora Chacon
Fernando Calderon


Tutkimusryhmän jäsenten tiedot löytyvät Oxford University Press’in yllä viitatulta sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti