Siirry pääsisältöön

MAAMERKKIAsiasanoja: globaali, Global Information Age, informaatioaikakausi, Oxford University Press


Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijaryhmän Suomessa julkisuutta saanut tutkimus on ilmestynyt Oxford University Press’in (2014) kustantamana laitoksena.

"This book stands out as one of the most provocative insights into the impact of the Global Information Age on all dimensions of the human experience. ... This book is a landmark in the area of human sciences." Bloggaajan suomennos: ‘Tämä kirja erottuu yhtenä provokatiivisimmista kiteytyksistä siitä miten globaali informaatioaikakausi vaikuttaa inhimillisen kokemuksen jokaisella alueella… Tämä kirja on maamerkki ihmistieteiden alalla.’ (Fernando Henrique Cardoso) ym. arvioita, jotka poikkeavat maamme pintajulkisuudessa olleista, kyseisten tutkijoiden kyvyt ja ammattitaidon kyseenalaistavista suomalaisnäkemyksistä.

Olen itse aina arvostanut Pekka Himasen ja Manuel Castells’in tutkijanotetta laajoja näköaloja avaavissa ja käänteentekevissä tutkimustehtävissä, jotka ovat tuottaneet ja edelleen synnyttävät ainoalaatuista ja tieteellisesti arvokasta aineistoa ihmistieteellisten tutkimusalojen käyttöön sekä yhteiskuntien kehitystä arvioiville tahoille. Nämä tahot ovat niin yhteiskunnallisista kuin talouselämän päättäjistä koostunut joukko, jonka asiana on nähdä pitemmälle kuin muut ja olla valmistautunut informaatioyhteiskunnan muutospaineisiin ja digitaalisen maailman tekijöihin.

Linkki Oxford University Press’in sivustolla tämän ”Himanen – Castell’s -teoksena” tunnetun tutkimuksen esittelyyn  http://pekkahimanen.org/content/oup-book.html

Tutkimuksen on laatinut tutkijaryhmä viideltä mantereelta:
Manuel Castells (co-director and editor)
Pekka Himanen (co-director and editor)
AnnaLee Saxenian
You-tien Hsing
Nico Cloete
Alison Gillwald
Isidora Chacon
Fernando Calderon


Tutkimusryhmän jäsenten tiedot löytyvät Oxford University Press’in yllä viitatulta sivustolta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…