Siirry pääsisältöön

KUKA JA MIKÄ KIRJAMIES ON POLIITIKKONA?

Vaaliohjelmani kohdat 25 - 36
25.  Olen Terho Nikulainen Kristillisdemokraattien Helsingin piiristä, äänestysnumeroni on 213. Slogan on Sydämen ääni.


26.  Minulle on tärkeää auttaa toisia ja toimia yhteiseksi hyväksi ja kannatan tasa-arvoa kristillisistä lähtökohdista. Viittaan näissä vaaleissa ajankohtaiseen kirjaan, Li Anderssonin ja Susanna Kosken kirjoittamaa Punavihreä, sinivalkoinen – keskustelukirjeitä. Toinen keskustelija on vahva tasa-arvon kannattaja.


27.  Poliitikkona olen keskusteleva. Eduskunta eli parlamentti on puhumisen paikka, jossa keskenään tasa-arvoiset vaaleilla valitut edusnaiset ja -miehet edustavat valitsijoitaan. Viittaan tässä samaan kirjaan kuin edellisessä. Keskustelijat kirjassa ovat keskenään tasa-arvoisia, mikä on hedelmällisen keskustelun lähtökohta.


28.  Minut sai lähtemään ehdokkaaksi kristinuskon vaikutuspotentiaali myönteisen ja rakentavan uuden politiikan luomisessa, josta politikointi puuttuu. Olen KD:n ehdokas. Kristillisdemokraatit lähtevät siitä, että kristillinen usko on tärkeä arvopohja elämässä. Itse haluan tuoda tätä esille kun on tilaisuus. Yksi mahdollisuus tähän on poliittinen julkisuus, kun en ole hankkinut papin koulutusta. Missioni on edistää tasa-arvoa.


29.  Edustan hengellisen kulttuurin omaksuneita sekä köyhimpiä ja syrjittyjä. Jos kiinnostusta talouden ja tasa-arvon kysymyksiin on, suosittelen kahta teosta: Mikko Jakosen ja Tiina Silvastin toimittamaa Talouden uudet muodot ja Minna Canthin teosta Ihmiskohtaloita.

 
30.  Köyhyyden ja syrjäytymisen haasteeseen ratkaisun lähtökohta on tietoisuus, että toisenlainen tilanne on mahdollinen ja korostamalla, että tilanteeseensa korjausta toivovat eivät ole yksin eli avataan näköala tilanteen korjaamiseen yhteisöllisesti.


31.  Tämän hetken tilanteesta kertoo artikkelikokoelma Eriarvoisuuden rakenteet : haurastuvat työmarkkinat Suomessa, toimittaneet Kirsti Lempiäinen & Tiina Silvasti. Se kertoo tasapuolisesti ja hyvillä esimerkeillä varustettuna ajankohtaiset ongelmat työllisyydessä ja työttömyydessä ja työllistymisen tasa-arvon puutteen.


32.  Emme ole maana ja kansakuntana yksin maailmassa. Geopoliittisen asemamme ymmärtämisen lisäksi meidän on muodostettava käsityksemme Suomen ajankohtaisesta sisäpoliittisesta agendasta, kansainvälisessä tilanteessa etenkin Venäjästä, Natosta, pakolaistulvasta ja kriisipesäkkeistä. Suomen itsensä on ratkaistava, miten järjestämme tyydyttävästi sosiaali- ja terveyspalvelut. Jos emme tyydy tavanomaisiin vaihtoehtoihin, joita meille tarjotaan, näemme kauemmas. Malmin lentokentän rakentaminen asuntopelloksi ei ratkaise Helsingin pulaa edullisista vuokra-asunnoista. Nato ei ole turvatae. Venäjä ei ole rikas maa, vaan tarvitsee jokaisen naapurinsa ja toisten suurvaltojen tukea.


33.  Keskustelun keskiöön haluan tuoda esimerkkejä, jotka eivät puhuttele automaattisesti nykyaikana, kun eletään tieteen valta-aikaa. Esoteerinen uskontofriikki näyttää kummajaiselta ja häntä pidetään kultin edustajana ja harjoittajana kaikkialla muualla paitsi omiensa parissa, joita ovat seurakuntien aktiivit ja uskonyhteisöjen jäsenet. Suomi on kovin maallistunut arkisissa toiminnoissaan. Uskovaa katsotaan vinoon, täysin aiheetta. Kuka tahansa kadulla kulkija voi olla uskis, eikä sitä voi tietää ennen kuin hän avaa suunsa. Hengellinen olopiiri on läsnä koko ajan eikä sitä voi tieteellisesti eikä kokeellisesti todentaa. Siksi puhutaan uskosta.


Uskovaisuus on sitä, että tulee tietoiseksi siitä, että eläminen on uskonvaraista.


34.  Suosittelen kaikille piilouskiksille näitä kahta teosta:  J. D. Salingerin klassikkoromaania vuodelta 1951 Sieppari ruispellossa ja Arthur C. Clarken scifiklassikkoa Lapsuuden loppu. Sieppari ruispellossa oli joissakin Suomen oppikouluissa kielletty kirja vielä 1970-luvun alussa(!!!)


35.  Äänestäjän kannattaa valita Helsingissä numeroni 213, koska en ole perinteinen poliitikko ja toimin ilman sidonnaisuuksia. Tuon uuden ajattelun poliittiseen kulttuuriin. Tiedän, mitä on köyhyys ja mitä on työttömyys. 


36.  Korostan kirjojen merkitystä elämänhallinnassa.  Kirjamiehet ja kirjanaiset löytävät elämässään tasapainon.


Jokaisessa kirjassa on kokonainen maailma ja vielä enemmän.Terho Nikulainen
kirjamies
Äänestysnumero: 213
Suomen Kristillisdemokraatit
Helsingin piiri

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…