Siirry pääsisältöön

FILOSOFIAN MAISTERI, KIRJAKAUPPIAS SEPPO HILTUNENAntikvariaattiala ei ole entisensä. Varhaisesta teini-iästä alkaen alalla työskennellyt voimahahmo on poissa. Senaatintorin antikvariaatin ja useita muita antikvariaatteja perustaneen Seppo Hiltusen tärkeimpiä päämääriä oli myydä kirjoja hinnoilla, joissa ei ollut tinkimistä, koska ne olivat kaupungin edullisimmat.

Sen johdosta uskollisimmat asiakkaat saivat kotiinsa kirjakokoelmat, joihin heillä ei olisi ollut muuten varaa. Kaksi opiskelijasukupolvea kiittää Hiltusta kotikirjastojensa varustamisesta hyvällä kirjallisuudella ja lukuisat virassa ja elämänuransa eri vaiheissa olleet kanta-asiakkaat saivat uutuuksia ja klassikoita joita eivät ehkä olisi tulleet ostaneeksi, jos niitä ei olisi ollut Hiltusella myynnissä.

Toinen tärkeä merkitys Hiltusen elämäntyössä liittyy koko antikvariaattialaan, jolle hän vahvisti yli 60 vuotta kestäneen antikvariaattiuransa aikana esikuvallaan korkeat eettiset standardit ja herrasmiesmäisen käytösmallin pukeutumista myöten. Rakkaus kirjoihin on paljon enemmän kuin puuhastelua niiden parissa. Bibliofiili elää kirjojen henkisestä sisällöstä ja niiden maailmassa vaikuttavasta sivistyksen voimasta ja hengen vapaudesta, joita kirjat lukijalle tarjoavat. Hiltusen antikvariaatti levittää nämä vaikutukset laajalle ja vaikutus on syvä ja kestävä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…