Siirry pääsisältöön

HUIPPUKIRJAILIJA HAUSSASuomessa ei ole ollut todella huippuluokan kirjailijaa toissa vuosisadan jälkeen. Silloinkin vain yksi ainoa pääsi kustantamon kautta julkisuuteen. Aivan oikein: Aleksis Kivi.

Kuinka monta huippua on jäänytkään pimentoon olosuhteiden vuoksi. Moni ajattelee, että todella huipputekijä ei jätä asiaansa sikseen, vaan ponnistelee niin kauan, että hänen tekstinsä tulee painetuksi.

Voi olla niinkin.

Mutta voi myös olla, että meillä olisi useampia Aleksis Kiven tasoisia kirjailijoita, jos lahjakkaiden tekijöiden rattaisiin ei laitettaisi kapuloita ja heitettäisi hiekkaa. Lahjakkaat kielenkäyttäjät ovat ehkä olemukseltaan ja käytökseltään sen verran huomiotaherättäviä, että joutuvat väärien asioiden vuoksi toisten huomion kohteeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…