Siirry pääsisältöön

HUIPPUKIRJAILIJA HAUSSASuomessa ei ole ollut todella huippuluokan kirjailijaa toissa vuosisadan jälkeen. Silloinkin vain yksi ainoa pääsi kustantamon kautta julkisuuteen. Aivan oikein: Aleksis Kivi.

Kuinka monta huippua on jäänytkään pimentoon olosuhteiden vuoksi. Moni ajattelee, että todella huipputekijä ei jätä asiaansa sikseen, vaan ponnistelee niin kauan, että hänen tekstinsä tulee painetuksi.

Voi olla niinkin.

Mutta voi myös olla, että meillä olisi useampia Aleksis Kiven tasoisia kirjailijoita, jos lahjakkaiden tekijöiden rattaisiin ei laitettaisi kapuloita ja heitettäisi hiekkaa. Lahjakkaat kielenkäyttäjät ovat ehkä olemukseltaan ja käytökseltään sen verran huomiotaherättäviä, että joutuvat väärien asioiden vuoksi toisten huomion kohteeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…