Siirry pääsisältöön

TÄTIRAIVOA YDINKESKUSTASSAKävelimme kaikessa rauhassa aamupäivällä n. klo 9.30 Aleksanterinkadun leveää jalkakäytävää. Takaa päin lähestyi arviosta 65 – 70 -vuotias, hyväkuntoinen eläkeläisrouva tai -neiti ostoskärryn kanssa nopeammin kuin me kävelimme, vaikka emme maleksineet, vaan vauhtimme oli kohtalainen. Ketään muuta ei näkynyt jalkakäytävällä, joka on leveä ja autio. Kun täti meni ohitsemme, hän ohitti meidät niin läheltä, ilmeisen tarkoituksellisesti, että hänen ostoskärrynsä pyörä meni jalan ylitse. Tätieläkeläinen jatkoi matkaansa aivan kuin ei mitään olisi tapahtunut. Hän siis yksinkertaisesti kiilasi meidän eteemme, aivan kuin pyöräilijän viime viikolla tappanut autoilija.

Täytyy sanoa, että ihmetyttää tuollainen käytös. Liikenneraivoa jalkakäytävällä, sitä tuo täti osoitti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…