Siirry pääsisältöön

TÄTIRAIVOA YDINKESKUSTASSAKävelimme kaikessa rauhassa aamupäivällä n. klo 9.30 Aleksanterinkadun leveää jalkakäytävää. Takaa päin lähestyi arviosta 65 – 70 -vuotias, hyväkuntoinen eläkeläisrouva tai -neiti ostoskärryn kanssa nopeammin kuin me kävelimme, vaikka emme maleksineet, vaan vauhtimme oli kohtalainen. Ketään muuta ei näkynyt jalkakäytävällä, joka on leveä ja autio. Kun täti meni ohitsemme, hän ohitti meidät niin läheltä, ilmeisen tarkoituksellisesti, että hänen ostoskärrynsä pyörä meni jalan ylitse. Tätieläkeläinen jatkoi matkaansa aivan kuin ei mitään olisi tapahtunut. Hän siis yksinkertaisesti kiilasi meidän eteemme, aivan kuin pyöräilijän viime viikolla tappanut autoilija.

Täytyy sanoa, että ihmetyttää tuollainen käytös. Liikenneraivoa jalkakäytävällä, sitä tuo täti osoitti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…