Siirry pääsisältöön

”SUOMI MUUTTUI” – MUUTTUIKO SUOMI?Vuodenvaihteen pohdintoja

Suomi ei ole muuttunut. Sama vanha uskomus jatkaa myyräntyötään. Valtaeliitti uskoo, että ylhäältä päin sanellen voidaan muuttaa kansakuntaa ja sen käsitystä omista kyvyistään ja siitä, mikä on tarpeen, mikä ei.

Valtaeliitin päällepäsmäröinti murentaa suomalaisten ennestään heikkoa itsetuntoa. Meitä syyllistetään, vaikka ylivoimaisesti suurin osa kansasta ei ole millään tavalla syyllinen maamme heikentyneeseen taloustilanteeseen.

Nyt etsin syyllisiä. He löytyvät niin veropakolaisista, joista nyt myös Ranskaan muuttaneet saavat kokea hallituksen pakkotoimet, kuin Nokian johdosta kännykkäbuumin aikana. Kun Suomi menetti Nokian hyvää tulosta tuottaneen kännykkäbisneksen älypuhelinsekoilunsa vuoksi, joka johtui Nokian taannoisten johtajien vääristä asenteista, virhepäätöksistä ja -päätelmistä, suuryrityksen kurssi kääntyi kohti maailman verkkobisneksen valtaamista, jonka tulokset eivät yhtiön nykyjohdon pätevyydestä huolimatta ole vielä varmaa satoa.

Kun Nokian menestys laantui ja brittielokuvatkaan, saati Matrixin kaltaiset jättimenestystuotannot eivät enää tuotesijoittele Nokian puhelimia päähenkilöidensä käsiin, osa suomalaisten itsetunnosta suli. Sille ei pitäisi antaa lopullisia kuoliniskuja toimilla, joita hallituksen ”kilpailukykypaketin” sisältämät pakkolait tosiasiassa merkitsevät.

Suomalaisia pitäisi päinvastoin rohkaista. Lomien lyhentämiset, sunnuntaipalkkojen leikkaukset ja eläkeindeksin jäädyttäminen saavat tavalliset kansalaiset masentumaan. Positiivinen, elämänmyönteinen ilmapiiri syntyy vain kansalaisten enemmistön tuella ja heitä suosivalla politiikalla. Nyt kansaa potkitaan päähän ja maassa makaavaa vielä eri puolille kehoa. Terveisiä maamme hallitukselle vuoden viimeisenä päivänä: tulkaa nyt järkiinne!

Kommentit

  1. Juuri näin,positiivisen ilmapiirin synnyttäminen olisi hyvin tärkeää. Taisi Valtaoja osuvasti joskus kirjoittaa, että: Ei ole samantekevää, mitä tulevaisuudesta ajattelemme ja kuvittelemme. Tulevaisuus jota odotamme on usein myös tulevaisuus joka toteutuu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…