torstai 31. joulukuuta 2015

”SUOMI MUUTTUI” – MUUTTUIKO SUOMI?Vuodenvaihteen pohdintoja

Suomi ei ole muuttunut. Sama vanha uskomus jatkaa myyräntyötään. Valtaeliitti uskoo, että ylhäältä päin sanellen voidaan muuttaa kansakuntaa ja sen käsitystä omista kyvyistään ja siitä, mikä on tarpeen, mikä ei.

Valtaeliitin päällepäsmäröinti murentaa suomalaisten ennestään heikkoa itsetuntoa. Meitä syyllistetään, vaikka ylivoimaisesti suurin osa kansasta ei ole millään tavalla syyllinen maamme heikentyneeseen taloustilanteeseen.

Nyt etsin syyllisiä. He löytyvät niin veropakolaisista, joista nyt myös Ranskaan muuttaneet saavat kokea hallituksen pakkotoimet, kuin Nokian johdosta kännykkäbuumin aikana. Kun Suomi menetti Nokian hyvää tulosta tuottaneen kännykkäbisneksen älypuhelinsekoilunsa vuoksi, joka johtui Nokian taannoisten johtajien vääristä asenteista, virhepäätöksistä ja -päätelmistä, suuryrityksen kurssi kääntyi kohti maailman verkkobisneksen valtaamista, jonka tulokset eivät yhtiön nykyjohdon pätevyydestä huolimatta ole vielä varmaa satoa.

Kun Nokian menestys laantui ja brittielokuvatkaan, saati Matrixin kaltaiset jättimenestystuotannot eivät enää tuotesijoittele Nokian puhelimia päähenkilöidensä käsiin, osa suomalaisten itsetunnosta suli. Sille ei pitäisi antaa lopullisia kuoliniskuja toimilla, joita hallituksen ”kilpailukykypaketin” sisältämät pakkolait tosiasiassa merkitsevät.

Suomalaisia pitäisi päinvastoin rohkaista. Lomien lyhentämiset, sunnuntaipalkkojen leikkaukset ja eläkeindeksin jäädyttäminen saavat tavalliset kansalaiset masentumaan. Positiivinen, elämänmyönteinen ilmapiiri syntyy vain kansalaisten enemmistön tuella ja heitä suosivalla politiikalla. Nyt kansaa potkitaan päähän ja maassa makaavaa vielä eri puolille kehoa. Terveisiä maamme hallitukselle vuoden viimeisenä päivänä: tulkaa nyt järkiinne!

1 kommentti:

  1. Juuri näin,positiivisen ilmapiirin synnyttäminen olisi hyvin tärkeää. Taisi Valtaoja osuvasti joskus kirjoittaa, että: Ei ole samantekevää, mitä tulevaisuudesta ajattelemme ja kuvittelemme. Tulevaisuus jota odotamme on usein myös tulevaisuus joka toteutuu.

    VastaaPoista