Siirry pääsisältöön

TIETOA AURINKOENERGIAN PIENTUOTANNOSTAViime vuonna  kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa haastateltiin aiheeseen perehtynyttä asiantuntijaa aurinkoenergian ja aurinkopaneelien käytöstä pientalouksissa ja taloyhtiöissä. Kaikki varmaankin muistamme syksyllä 2014 julkisuudessa mainitun verotuksellisen bugin: jos pientalous tuottaa aurinkoenergiaa yli oman tarpeen ja syöttää sitä sähköverkkoon, siitä ilosta joutuu maksamaan veroa. 


Verottomuus on voimassa 2000 kilovolttiampeeriin saakka, kunhan sähköä ei syötetä valtakunnan verkkoon.Aurinkosähköstä on taas puhe tänään. Päivien valoisuuden lisääntyessä moni todennäköisesti miettii aurinkosähköasioita. http://yle.fi/uutiset/kohta_voit_selvittaa_kannattaako_katollesi_asentaa_aurinkopaneelit__tampereella_melkein_puolet_katoista_potentiaalisia/8588456


Kirjoitukseni alussa mainitsemani iloinen ja innostuneesti asiaa radiossa vuonna 2014 hehkuttava haastateltava tunsi aurinkoenergian ja sen edut uusiutuvan energian lähteenä, mutta mielessä heräsi välittömästi ajatus: jos taloyhtiö ei ole myötämielinen, niin miten voit asentaa aurinkopaneelit? Mutta eiköhän nykyisin olla koko maailmassa Suomi mukaan lukien riittävän valistuneita uusiutuvan energian eduista?
Aurinkopaneelit voidaan asentaa joko parvekkeille tai talojen katoille, jos siihen saadaan luvat. Luonnollisesti julkisivuasiat ja kattojen huoltomahdollisuus (lumen pudotus ym.) on otettava huomioon eli paneelit eivät saa häiritä silmää eivätkä kattojen huoltoa.


Lisää tietoa aurinkosähköstä näistä linkeistä:

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…