Siirry pääsisältöön

TIETOA AURINKOENERGIAN PIENTUOTANNOSTAViime vuonna  kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa haastateltiin aiheeseen perehtynyttä asiantuntijaa aurinkoenergian ja aurinkopaneelien käytöstä pientalouksissa ja taloyhtiöissä. Kaikki varmaankin muistamme syksyllä 2014 julkisuudessa mainitun verotuksellisen bugin: jos pientalous tuottaa aurinkoenergiaa yli oman tarpeen ja syöttää sitä sähköverkkoon, siitä ilosta joutuu maksamaan veroa. 


Verottomuus on voimassa 2000 kilovolttiampeeriin saakka, kunhan sähköä ei syötetä valtakunnan verkkoon.Aurinkosähköstä on taas puhe tänään. Päivien valoisuuden lisääntyessä moni todennäköisesti miettii aurinkosähköasioita. http://yle.fi/uutiset/kohta_voit_selvittaa_kannattaako_katollesi_asentaa_aurinkopaneelit__tampereella_melkein_puolet_katoista_potentiaalisia/8588456


Kirjoitukseni alussa mainitsemani iloinen ja innostuneesti asiaa radiossa vuonna 2014 hehkuttava haastateltava tunsi aurinkoenergian ja sen edut uusiutuvan energian lähteenä, mutta mielessä heräsi välittömästi ajatus: jos taloyhtiö ei ole myötämielinen, niin miten voit asentaa aurinkopaneelit? Mutta eiköhän nykyisin olla koko maailmassa Suomi mukaan lukien riittävän valistuneita uusiutuvan energian eduista?
Aurinkopaneelit voidaan asentaa joko parvekkeille tai talojen katoille, jos siihen saadaan luvat. Luonnollisesti julkisivuasiat ja kattojen huoltomahdollisuus (lumen pudotus ym.) on otettava huomioon eli paneelit eivät saa häiritä silmää eivätkä kattojen huoltoa.


Lisää tietoa aurinkosähköstä näistä linkeistä:

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…