Siirry pääsisältöön

ANTIKVARIAATTI TUKEHTUI VUOKRAN KOROTUKSEN VUOKSIAlueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa tänään sunnuntaina 10.12.

On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:

”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina
Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.” Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset

1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi välittömästi ajanut antikvariaattimyymälänsä alas. Hänen yhtiönsä ja kakkosantikvariaattinsa Sofiankadulla aloitti tappiollisena ja tiettävästi lopetti toimintansa suurissa veloissa, minkä myötätuntoisesti toteamme.

Summaten: jos Helsingin Leijona Oy olisi halunnut antikvariaattitoiminnan jatkuvan Torikortteleissaan, se olisi tullut vastaan ja alentanut vuokran antikvariaateille kannattavalle tasolle.

Kuten kirjakauppias, filosofian maisteri Seppo Hiltunen totesi Sofiankadun kakkosliikkeensä (2011 – 2015) myyntipuheessaan tarjotessaan antikvariaattiaan alusta alkaen, vuodesta 2011 joka taholle: ”Antikvariaatti tarjoaa elämänmuutosta haluavalle vakavaraiselle, yrityshenkiselle ostajalle erinomaisen tilaisuuden parantaa elämänlaatua .” (alleviivaus blogistin)

Seppo Hiltusen (1940 – 2015) muistoa kunnioittaen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…