Siirry pääsisältöön

ANTIKVARIAATTI TUKEHTUI VUOKRAN KOROTUKSEN VUOKSIAlueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa tänään sunnuntaina 10.12.

On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:

”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina
Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.” Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset

1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi välittömästi ajanut antikvariaattimyymälänsä alas. Hänen yhtiönsä ja kakkosantikvariaattinsa Sofiankadulla aloitti tappiollisena ja tiettävästi lopetti toimintansa suurissa veloissa, minkä myötätuntoisesti toteamme.

Summaten: jos Helsingin Leijona Oy olisi halunnut antikvariaattitoiminnan jatkuvan Torikortteleissaan, se olisi tullut vastaan ja alentanut vuokran antikvariaateille kannattavalle tasolle.

Kuten kirjakauppias, filosofian maisteri Seppo Hiltunen totesi Sofiankadun kakkosliikkeensä (2011 – 2015) myyntipuheessaan tarjotessaan antikvariaattiaan alusta alkaen, vuodesta 2011 joka taholle: ”Antikvariaatti tarjoaa elämänmuutosta haluavalle vakavaraiselle, yrityshenkiselle ostajalle erinomaisen tilaisuuden parantaa elämänlaatua .” (alleviivaus blogistin)

Seppo Hiltusen (1940 – 2015) muistoa kunnioittaen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…