Siirry pääsisältöön

"Kaverikapitalistit muistavat säännöllisesti köyhää (laskuilla)"


Kerron ohessa tuttavalta kuulemani tositarinan.

"Prologi

8 vuotta sitten puolisoni joutui töissä työtapaturmaan ja menetti työkyvyn. Sitten työnantajan vakuutusyhtiö eväsi korvauksen, ja työnantaja peri takaisin 4500e.

Pihvi

Samanaikaisesti oikea käteni oli menossa toimintakyvyttömäksi ja vaati lähes välitöntä leikkausta. Kutsua ei koskaan tullut ja jouduin menemään jonottamatta hoitoon yksityispuolelle, jonka lasku olikin sitten tuhansia euroja. Samaan aikaan laskuja kertyi normaaliin tahtiin, sossu ja diakonia eivät myöntäneet toimeentuloon välttämätöntä tukea edeltäneiden kahden kuukauden tulorajan ylittävien näennäistulojen vuoksi. 

Vieläkin kellarissa on pinoissa laatikoittain niitä säästettyjä, tosin maksettuja laskuja ja muistutuslaskuja ja perintälaskuja. Kävi ilmi, että jononpurkuleikkaukseen kutsuttiin 8 vuotta sitten vain puhelimitse, ja sattui olemaan matkapuhelinverkko nurin. 

Lankapuhelin ei ole minun nimissäni, joten olin antanut vain oman matkapuhelinnumeroni... Kaksi kertaa soittivat, ja kun eivät saaneet yhteyttä minuun, niin se siitä sitten. Kuukauden vielä odottelin, kunnes kävelin yksityissairaalaan, joka vielä pystyi pelastamaan käteni. 
Kaikenlaista. 

Vakuutusmiehen poikana minulla ei ollut kenkiä, kuten suutarin lapsilla ei ole vakuutuksia (anteeksi kaikki suutarit, mutta syytös ei kohdistu teihin). Mikään valittaminen mihinkään ei auttanut. Tilanne oli vain tuo. Köyhä on köyhä.

Epilogi

…ja köyhäksi jää. Kaverikapitalistit eivät ole meitä auttaneet. Ks. Anders Blom'in väitöskirja HS:ssa. Taloudellinen eliitti muistaa meitä vain työntekijöidensä tietojärjestelmien säännöllisesti automaattisesti postittamilla laskuilla..."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…