Siirry pääsisältöön

"Kaverikapitalistit muistavat säännöllisesti köyhää (laskuilla)"


Kerron ohessa tuttavalta kuulemani tositarinan.

"Prologi

8 vuotta sitten puolisoni joutui töissä työtapaturmaan ja menetti työkyvyn. Sitten työnantajan vakuutusyhtiö eväsi korvauksen, ja työnantaja peri takaisin 4500e.

Pihvi

Samanaikaisesti oikea käteni oli menossa toimintakyvyttömäksi ja vaati lähes välitöntä leikkausta. Kutsua ei koskaan tullut ja jouduin menemään jonottamatta hoitoon yksityispuolelle, jonka lasku olikin sitten tuhansia euroja. Samaan aikaan laskuja kertyi normaaliin tahtiin, sossu ja diakonia eivät myöntäneet toimeentuloon välttämätöntä tukea edeltäneiden kahden kuukauden tulorajan ylittävien näennäistulojen vuoksi. 

Vieläkin kellarissa on pinoissa laatikoittain niitä säästettyjä, tosin maksettuja laskuja ja muistutuslaskuja ja perintälaskuja. Kävi ilmi, että jononpurkuleikkaukseen kutsuttiin 8 vuotta sitten vain puhelimitse, ja sattui olemaan matkapuhelinverkko nurin. 

Lankapuhelin ei ole minun nimissäni, joten olin antanut vain oman matkapuhelinnumeroni... Kaksi kertaa soittivat, ja kun eivät saaneet yhteyttä minuun, niin se siitä sitten. Kuukauden vielä odottelin, kunnes kävelin yksityissairaalaan, joka vielä pystyi pelastamaan käteni. 
Kaikenlaista. 

Vakuutusmiehen poikana minulla ei ollut kenkiä, kuten suutarin lapsilla ei ole vakuutuksia (anteeksi kaikki suutarit, mutta syytös ei kohdistu teihin). Mikään valittaminen mihinkään ei auttanut. Tilanne oli vain tuo. Köyhä on köyhä.

Epilogi

…ja köyhäksi jää. Kaverikapitalistit eivät ole meitä auttaneet. Ks. Anders Blom'in väitöskirja HS:ssa. Taloudellinen eliitti muistaa meitä vain työntekijöidensä tietojärjestelmien säännöllisesti automaattisesti postittamilla laskuilla..."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…