Siirry pääsisältöön

Nyt on viimeinen aika pelastaa 1990-luvun laman lapset


Liisa Lampela-Kivistön julkaisu on Miessakit ry:n raportti 1990-luvun laman ja pankkikriisin vuoksi ylivelkaantuneiden miesten kuntoutusohjelmasta. 

Tuosta aiheesta tehtiin useita tv-ohjelmia ja mm. Kansalliskirjaston syksyllä eläköityvä ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm, on kirjoittanut toisessa dekkarissaan jonka nimi on Tähtisilmä, 1990-luvun laman aiheuttaneista (fiktiivisistä) henkilöistä ja lamasta pahimmin kärsineistä (fiktiivisistä henkilöistä) Suomessa. Päähenkilö kosti jännärissä 90-luvun laman suurimmille syyllisille tappamalla nämä. Analyyttinen, erinomainen teos  mutta raaka.

Tuttavani esiintyi tv-ohjelmassa, joka käsitteli laman lapsia otsikoituna Laman lapset. Reportaasi julkaistiin 1997. Tuttavani Josefiina valmistui Helsingin yliopistosta muutama vuosi sitten. Hänen työpaikkansa on nykyisin Valtiontalouden tarkastusviraston tutkijana. 

Linkki Laman lapsiin YLEn Elävään arkistoon: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/11/21/laman-lapset

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä.".

"Kiinteistöyhtiön hallitus toteutti antikvariaatin teloituksen kokouksessaan 30.11.2017 eli talvisodan 78. muistopäivänä. Kulttuurivihamielisyyden ja ylimielisyyden osoitus [Helsingin] kaupungin virkamiehiltä."
Alueen merkittävin antikvariaatti sulki lopullisesti ovensa sunnuntaina 10.12.
On valitettavaa, että perinteikäs Senaatintorin Antikvariaatti joutuu lopettamaan toimintansa vuokrankorotuksen vuoksi. Asiasta on uutisoinut mm. Kansan Uutiset verkkosivuillaan 8.12.2017:”Vuokrankorotus oli liikaa – vuonna 1985 perustettu Senaatintorin Antikvariaatti lopettaa sunnuntaina Seppo Hiltusen työtä jatkanut Terho Nikulainen sanoo Torikortteleiden luonteen muuttuvan nyt totaalisesti.”Kai Hirvasnoro 8.12.2017/Kansan Uutiset
1.1.2018 vuokrankorotuksesta on todettava, että liikkeen edellinen omistaja Hiltunen olisi myös lopettanut myymälänsä, jos vuokraa olisi korotettu yhtä paljon kuin uutinen mainitsee Helsingin kaupungin korottavan Senaatintorin antikvariaatin vuokraa ja hän olisi väl…