Siirry pääsisältöön

Nyt on viimeinen aika pelastaa 1990-luvun laman lapset


Liisa Lampela-Kivistön julkaisu on Miessakit ry:n raportti 1990-luvun laman ja pankkikriisin vuoksi ylivelkaantuneiden miesten kuntoutusohjelmasta. 

Tuosta aiheesta tehtiin useita tv-ohjelmia ja mm. Kansalliskirjaston syksyllä eläköityvä ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm, on kirjoittanut toisessa dekkarissaan jonka nimi on Tähtisilmä, 1990-luvun laman aiheuttaneista (fiktiivisistä) henkilöistä ja lamasta pahimmin kärsineistä (fiktiivisistä henkilöistä) Suomessa. Päähenkilö kosti jännärissä 90-luvun laman suurimmille syyllisille tappamalla nämä. Analyyttinen, erinomainen teos  mutta raaka.

Tuttavani esiintyi tv-ohjelmassa, joka käsitteli laman lapsia otsikoituna Laman lapset. Reportaasi julkaistiin 1997. Tuttavani Josefiina valmistui Helsingin yliopistosta muutama vuosi sitten. Hänen työpaikkansa on nykyisin Valtiontalouden tarkastusviraston tutkijana. 

Linkki Laman lapsiin YLEn Elävään arkistoon: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/11/21/laman-lapset

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Maakunta ja sote-kokonaisuus ei parane virheet hyväksyen!"

Soten taustalla runnotaan heikennyksiä luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tälle asialle on jäänyt mediassa kirpuntila. Sote on vienyt kaiken huomiomme. Oikea troijalainen!

Maakuntauudistuksen ja perustettavan Luova-viraston mukana on tulossa selvä vesitys ympäristönsuojeluun, ns. normin purkuna. Tästä eivät ole huolestuneet vain viherpipertäjät ja oppositiopoliitikot, vaan myös oikeusoppineet.
Julkisuudessa ministerit ovat esitelleet aluehallintovirastoihin kertyneet lupahakemuspinot, päätösten pitkät odotusajat ja sitten vielä päätöksistä valittavat ely-keskukset. Meille on piirretty kuva, jossa ely-keskukset vain haittaavat yrittäjiä.
Ely-keskusten lakisääteinen tehtävä on valvoa ympäristön yleistä etua. Ne ovat kaikkien kansalaisten jasuomalaisen luonnon asialla, mutta varsin varoen, virkamiesmäisesti. Päätöksissä olevista selkeistä virheistä ja laittomuuksista ely-keskuksen on siis virkansa puolesta valitettava.
Oikeusvaltiossa laillisuusvartija on oltava myös lupaviranomaisella. Täm…